Kiss Enikő – Hideg Nyalat
Életút // Kiss Enikő 26 éves koráig többszörös magyar bajnok, válogatott hétpróbázó volt, a versenysportolás mellett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. A sportolás befejezését követően kilenc évnyi útkeresés következett (ingatlanközvetítés, cukrászda-üzemeltetés, értékesítés), míg bele nem vágott a Hideg Nyalat márka létrehozásába, ahol a fő célja az egészséges és finom élelmiszerek megalkotása lett. A 2014-es induláskor még csak jégkrémeket kínált, majd hamarosan desszertekkel, joghurttal és szószokkal egészült ki a kínálata. A Hideg Nyalat Magyarországon az első olyan márka, aminek minden terméke paleo és vegán. A digitális megoldások kiemelt szerepet játszanak a cég életében, nemcsak a felfutás köszönhető az online hirdetéseknek, de a cukrászdák között egyedülálló módon webshoppal is rögtön megjelentek. A sikereket jól jelzi, hogy alig négy év után már több mint 200 partnernek szállítanak, immáron húsz fős a csapat és idén közel 300 millió forintos árbevételt várnak. A jelenleg 68 termékből álló kínálattal sorra kapják az elismeréseket, idén az angliai Great Taste Awardon gasztronómiai Oscar díjat is nyertek. A nemzetközi terjeszkedés és a bővülő portfolió miatt lecserélik a korábbi nevüket és az újonnan megalkotott All-in Natural Food márka alatt folytatják.A Hello Biznisszel közös sorozatunkban olyan történeteket mutatunk be, ahol interjúalanyaink az új karrierjükben kiemelkedő szerepet játszanak a digitális eszközök és fejlesztések. Ha Neked is van ilyen ismerősöd, írd meg nekünk!


Egyszercsak megkérdezte tőlem az edzőm, hogy súlyemelőnek vagy atlétának készülök?Ekkor tudatosult bennem, hogy le kell zárnom az életem addigi fejezetét. Nagyon nehéz volt ezt megtenni, de szerencsére nem egyik napról a másikra történt, hanem egy lassú, szenvedésekkel teli folyamat végét jelentette.


Előfordult, hogy a kollégáim megkérdezték, hogyan tudok ennyi ingatlant eladni? Gyerekek, én dolgozom! – válaszoltam.Sajnos a menedzsment rossz irányba vitte el a céget, ezért kiszálltam és hátat fordítottam a területnek. Ugyan hívtak máshová és lehettem volna magánzó is, jobban vonzott az, hogy egészséges süteményekkel foglalkozhassak. Hogyan jött ez a nagy váltás számodra? Egyrészt azt a tanulságot vontam le a korábbi munkahelyemről, hogy biztosabb az, ha a magam ura vagyok, másrészt valahol mindig bennem volt, hogy kipróbáljam magam a vendéglátásban. Ezért átvettem egy cukrászdát a budapesti Astoria közelében. Bátran és kicsit ész nélkül vágtam bele az önmegvalósításba, azt reméltem, hogy milyen jó lesz majd… Ha érdekel, hogyan folytatódik a Hideg Nyalat története, olvasd tovább a cikket a Hello Biznisz oldalán: tovább olvasom!